Sonova, waarvan het hoofdkantoor in Zwitserland staat, is een toonaangevende fabrikant van innovatieve hooroplossingen. De Groep is actief via haar centrale bedrijfsmerken Phonak, UnitronAdvanced Bionics en Schoonenberg. Sonova biedt haar klanten een van de meest uitgebreide productportfolio's uit de branche: van hoortoestellen tot cochleaire implantaten to tdraadloze communicatieoplossingen.

De in 1947 opgerichte Groep is momenteel aanwezig in meer dan 100 landen in de hele wereld en heeft 18.100 medewerkers in dienst. Sonova heeft in het boekjaar 2023/24 een omzet gegenereerd van CHF 3,6 miljard en een nettowinst van CHF 610 miljoen. Via al haar bedrijven en door de Hear the World Foundation te ondersteunen, ontplooit Sonova haar visie van een wereld waarin iedereen kan horen en daardoor een leven zonder beperkingen kan leven.

Sonova Facts
 • > 1800

  patenten en ontwerprechten in totaal

 • 100+

  landen

 • 18.100+

  medewerkers

 • 3,6 miljard

  CHF aan omzet in 2023/24

Een huis vol merken

Sonova is gevestigd in Stäfa, Zwitserland, en een toonaangevende leverancier van innovatieve oplossingen voor de hoorzorg. We bereiken onze klanten via meerdere kanalen en door deze diversiteit kunnen ze profiteren van ons ruime assortiment aan oplossingen, zoals hoortoestellen, cochleaire implantaten, draadloze communicatieproducten, digitale oplossingen en professionele audiologische zorg, op een manier die het beste bij hun individuele behoeften past. Deze ongeëvenaarde bedrijfsmerken maken allemaal deel uit van de Sonova Group.

Hoortoestellen

Phonak Logo
unitron logo

Cochleaire implantaten

Advanced Bionics Logo
Lees meer

Audiologische zorg

Logo Schoonenberg

Onze waarden

Onze gedeelde kernwaarden en overtuigingen op het gebied van innovatie, onze inzet en ons verantwoordelijkheidsgevoel weerspiegelen de bedrijfscultuur die ons ondanks alle uiteenlopende merken en regio's definieert en verenigt als één bedrijf.

Sonova values

Hoortest

Soms merken we gehoorverlies niet op totdat het onze levensstijl beïnvloedt. Mogelijk heeft u moeite met het verstaan van collega's, vrienden of familieleden; wanneer u spraak niet verstaat, kunt u het hele verhaal missen. Test uw gehoor met onze gratis online hoortest.

Hearing Test