Skip to main content

Diversiteit en inclusie

Diversity and Inclusion

Diversiteit is ons sterkste punt. We willen er zeker van zijn dat niemand van onze medewerkers het gevoel heeft dat ze zich moeten 'aanpassen' om succesvol te zijn bij ons bedrijf, maar dat ze hun nieuwe perspectieven in plaats daarvan delen met onze teams. Daarom is ons doel het creëren van een inclusieve werkomgeving, waarin iedereen zich thuis voelt en wordt gewaardeerd voor zijn of haar bijdragen aan het team. 

 

Wij zijn van mening dat ons bedrijf optimaal presteert wanneer elke medewerker gewaardeerd, gerespecteerd en gemotiveerd wordt om zijn of haar unieke en authentieke zelf mee te brengen naar het werk. Onze producten worden geproduceerd voor klanten wereldwijd, dus is het belangrijk dat ons personeel net zo divers en inclusief is als de wereld waarin we leven. We streven ernaar een inclusieve omgeving te creëren waarin iedereen, ongeacht hun leeftijd, geslacht, taal, etnische oorsprong, religie, cultuur, seksuele geaardheid of gezondheidsstatus, een bijdrage kan leveren en zijn of haar volledige potentieel kan realiseren. 

Diversity and Inclusion

 

Onze inclusieve werkomgeving 

Om onze getalenteerde teams en toekomstleiders te ondersteunen, bieden we gezinsvriendelijke en flexibele beleidsregels voor het werk, zoals vanuit huis werken, flexibele werktijden en parttime werk in leidinggevende posities. 

D&I

 

Maak deel uit van een inclusieve werkomgeving 

Als wereldwijde werkgever willen we bewustzijn creëren en een cultuur van inclusie bevorderen, dus ondersteunen we netwerken voor medewerkers en bieden we platformen waar mensen met elkaar in contact kunnen komen en van elkaar kunnen leren. In Canada, de VS, Duitsland en Zwitserland zijn bijvoorbeeld al netwerken voor vrouwen opgericht door onze medewerkers.

D&I Womens Network

 

We zien ook continue verbeteringen in de balans van genders in onze hogere managementteams. 

Bekijk meer informatie over diversiteit en inclusie bij Sonova in ons rapport over bedrijfsverantwoordelijkheid.

D&I

"Wij zijn ervan overtuigd dat gelijkheid van geslachten belangrijk is voor al onze medewerkers, maar tegelijk ook voor onze bedrijfsresultaten. Daarom zijn we toegewijd aan het inhuren, behouden en promoveren van meer vrouwen in hogere leidinggevende posities en proberen we alle belangrijke open vacatures zo goed mogelijk in gelijke mate te verdelen tussen mannen en vrouwen binnen de komende vier jaar. We streven dit op meerdere manieren na in externe aanwerving, versnelde ontwikkeling van vrouwelijk talent en training over de invloeden van onbewuste vooroordelen en het belang van een inclusief management."

- Arnd Kaldowski, CEO van Sonova

D&I