Waarden en principes

Onze waarden

Bij Sonova gaan we elke dag aan de slag in de wetenschap dat ons onvermoeibare streven naar innovatie binnen alle disciplines, onze gedeelde inzet als team en onze verantwoordelijke aanpak van alles wat we doen, hoorgenot dichterbij brengt voor vele miljoenen mensen: voor het eerst naar muziek luisteren, moeiteloos communiceren met vrienden en naasten en volop genieten van het leven met al zijn prachtige geluiden. Onze gedeelde kernwaarden en overtuigingen op het gebied van innovatie, onze inzet en ons verantwoordelijkheidsgevoel weerspiegelen de bedrijfscultuur die ons ondanks alle uiteenlopende merken en regio's definieert en verenigt als één bedrijf.

Innovatie

  • We willen erkend worden als innovatieve leider binnen alle disciplines.
  • We bieden de beste oplossingen voor onze klanten.
  • We verleggen voortdurend technologische grenzen.
  • Terwijl ons bedrijf verder groeit, blijven we pragmatisch en passen we ons snel aan veranderende omstandigheden aan.

In de anechoïsche kamer in ons hoofdkantoor in Zwitserland worden metingen gedaan voor de ontwikkeling, controle en optimalisatie van onze hoortechnologie. We dagen de huidige beperkingen van de technologie voortdurend uit om te komen op de optimale zorgverlening voor mensen met gehoorverlies.

Betrokkenheid

  • Onze zeer toegewijde medewerkers spelen een centrale rol om klanten te overtuigen.
  • We geloven in cross-functionele teams, waarin iedereen meetelt.
  • We streven een krachtige aanwezigheid op lokale markten na en begrijpen de lokale behoeften.

Medewerkers op ons hoofdkantoor ontmoeten elkaar in Coffee & More, de eigen cafetaria van het bedrijf. Onze open architectuur ondersteunt een omgeving waarin werk meer inhoudt dan gewoon een baan.

Verantwoordelijkheid

  • We willen geloofwaardig en transparant zijn naar alle belanghebbenden.
  • We veranderen de uitdagingen van onze klanten in uitdagingen voor onszelf om hoorgenot voor iedereen te garanderen.
  • We nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus: we zetten ons in voor de bestrijding van gehoorverlies en helpen mensen die daardoor worden getroffen.

De Hear the World Foundation ondersteunt mensen met gehoorverlies over de hele wereld. De stichting heeft in Nairobi, Kenia, een hoorcentrum geopend en ondersteunt de Jabali Kindergarten en de Joymereen School for the Deaf, waar kinderen met gehoorverlies goed onderwijs krijgen.


Onze principes

Gedragscode

Onze gedeelde kernwaarden en overtuigingen op het gebied van innovatie, onze inzet en ons verantwoordelijkheidsgevoel weerspiegelen de bedrijfscultuur die ons ondanks alle uiteenlopende merken en regio's definieert en verenigt als één bedrijf. Ethisch gedrag en onbesproken integriteit zijn de kern van onze bedrijfscultuur. Onze reputatie op het gebied van ethisch gedrag en integriteit is een van de meest waardevolle bezittingen van ons bedrijf. Dit is te danken aan onze dagelijkse acties en is als zodanig een vast bestanddeel van ons streven naar duurzaam succes en waarde. Elk van ons is er persoonlijk verantwoordelijk en aansprakelijk voor om de Sonova Group te helpen haar reputatie op het gebied van ethisch gedrag en onbesproken integriteit te handhaven.

De gedragscode is bindend voor en van toepassing op alle medewerkers van de Sonova Group, haar dochterondernemingen en alle aannemers of leveranciers die werkzaamheden verrichten voor de Sonova Group of haar dochterondernemingen.

De volledige tekst van onze gedragscode is ook beschikbaar in andere talen

 

Leiderschapsprincipes

Bij Sonova zijn we ervan overtuigd dat we ons van andere bedrijven onderscheiden door de manier waarop we leiding geven aan en samenwerken met onze medewerkers, klanten en andere belanghebbenden. Wat centraal staat in ons streven om onze zakelijke doelen op de lange termijn te halen, is onze capaciteit om onze sterke kanten te gebruiken en het talent van onze medewerkers volledig te benutten. De leiderschapsprincipes van Sonova weerspiegelen en bouwen voort op ons door de volledige groep gedeelde begrip van leiderschap en vormen de basis voor een uitstekend leiderschap. Door de leiderschapsprincipes van Sonova te implementeren en uit te voeren bereiken we onze doelen en realiseren we onze visie op een duurzame manier.