Sonova-hooroplossingen

Voor een leven zonder beperkingen

Sonova, waarvan het hoofdkantoor in Zwitserland staat, is een toonaangevende fabrikant van innovatieve hooroplossingen. De Groep is actief via haar centrale bedrijfsmerken Phonak, UnitronAdvanced Bionics en SchoonenbergSonova biedt haar klanten een van de meest uitgebreide productportfolio's uit de branche: van hoortoestellen tot cochleaire implantaten tot draadloze communicatieoplossingenDe in 1947 opgerichte Groep is momenteel aanwezig in meer dan 100 landen in de hele wereld en heeft 14.000 medewerkers in dienst. Sonova heeft in het boekjaar 2020/21 een omzet gegenereerd van CHF 2,6 miljard en een nettowinst van CHF 585 miljoen. Via al haar bedrijven en door de Hear the World Foundationte ondersteunen, ontplooit Sonova haar visie van een wereld waarin iedereen kan horen en daardoor een leven zonder beperkingen kan leven.

In Nederland is Sonova aanwezig sinds 1999 toen zij startte met het merk Phonak. In een later stadium zijn daar Unitron en Advanced Bionics aan toegevoegd. Tegenwoordig zijn alle merken gehuisvest onder één dak in Vianen om maximale synergie te bewerkstelligen, een belangrijke voorwaarde om elke type cliënt de best mogelijke hooroplossing te kunnen bieden.
 
 
 

 

Sonova Hearing Care Solutions

Een aantrekkelijke groeimarkt van dienst zijn

Ongeveer 1 miljard mensen in de hele wereld horen niet goed en de overgrote meerderheid van deze enorme potentiële markt heeft nog geen hoortoestel aangeschaft. Sonova biedt het meest uitgebreide assortiment oplossingen voor gehoorverlies: toonaangevende hoortoestellen en accessoires van Phonak en Unitron bieden een natuurlijke luisterervaring dankzij geavanceerde, veelzijdige technologie. Innovatieve cochleaire implantaten van Advanced Bionics voorzien kinderen en volwassenen met ernstig gehoorverlies van betrouwbare oplossingen. Sonova biedt haar oplossingen aan eindgebruikers aan via tal van servicekanaalpartners waaraan Sonova alle steun biedt die ze nodig hebben om te zorgen dat elke consument en patiënt de juiste zorg krijgt voor een optimale hoorervaring.

Onder invloed van socio-economische krachten die op de lange termijn werken, blijft de markt voor hoortoestellen groeien. Het is bovendien een gediversifieerde markt, die tal van technologisch geavanceerde oplossingen en klantenservicekanalen met een zeer groot bereik vereist.

Sonova is ideaal gepositioneerd om van de trends in deze groeimarkt te profiteren.

Klantgedreven innovatie

De uitgesproken en niet-uitgesproken behoeften van onze klanten begrijpen en deze in onze uitdagingen veranderen: dat is wat ons dagelijks motiveert en uiteindelijk leidt tot innovatief leiderschap. En dat geldt voor producten, oplossingen en processen binnen alle disciplines.

Ons globale doel is te zorgen dat alle mensen, en met name personen die lijden aan gehoorverlies, de wereld om hun heen kunnen horen en hun levens optimaal kunnen leven. We luisteren zorgvuldig naar de input van huidige gebruikers van onze technologie en naar de feedback van de audiciens die dagelijks met onze oplossingen werken om optimale zorg te verlenen. We combineren deze input met onze grondige technologische en audiologische kennis en proberen onvermoeibaar de huidige grenzen van de technologie te verleggen om optimale oplossingen te vinden. Dat is hoe we steeds weer nieuwe producten ontwikkelen met als doel mensen de wereld te laten horen.