Gehoortechnologie sinds 1947

Hoofdkantoor van Sonova in Stäfa, Zwitserland 

Sinds de oprichting van 'AG für Elektroakustik' in 1947 heeft de Sonova Group haar marktaandeel voortdurend vergroot en toegevoegde waarde gecreëerd voor al haar belanghebbenden. Dit is te danken aan de constante ontwikkeling van de innovatieve product- en merkenportefeuille en de continue professionalisering van het distributienetwerk.

Op het gebied van hoortoestellen heeft de Sonova Group jarenlang succesvol vertrouwd op een marktgeoriënteerde, gediversifieerde merken- en productportefeuille. Bij Sonova bieden we onze klanten met onze merken Phonak en Unitron het meest uitgebreide en meest hoogwaardige assortiment hoortoestellen in de sector. Onze Groep wil haar leidende marktpositie in deze zakelijke sector continu uitbreiden en wordt daarbij ondersteund door het snelgroeiende, internationale professionele servicenetwerk van hooroplossingenbedrijven die zijn gehergroepeerd onder ons merk AudioNova.

In de sector voor gehoorimplantaten heeft onze Groep haar productaanbod kunnen uitbreiden met cochleaire implantaten dankzij de overname van Advanced Bionics in 2009. Deze nog relatief jonge zakelijke sector zal in de toekomst veel baat hebben bij de huidige staat van technologische ontwikkeling en de verkoopexpertise die we hebben verworven binnen de gevestigde bedrijfswereld voor hoortoestellen.

Sonova Holding AG is op 1 augustus 2007 voortgekomen uit Phonak Holding AG. Het is nu het enige bedrijf dat zoveel technologische expertise op het gebied van hoortoestellen en gehoorimplantaten onder één dak met elkaar combineert.

In Nederland is Sonova aanwezig sinds 1999 toen zij startte met het merk Phonak. In een later stadium zijn daar Unitron en Advanced Bionics aan toegevoegd. Tegenwoordig zijn alle merken gehuisvest onder één dak in Vianen om maximale synergie te bewerkstelligen, een belangrijke voorwaarde om elke type cliënt de best mogelijke hooroplossing te kunnen bieden.