Evästekäytäntö

Yleisiä tietoja

Osana Sonovan yhteisiä arvoja eli innovaatiota, sitoutumista ja vastuuta Sonova Group (eli Sonova Holding AG ja kaikki sen tytäryhtiöt) kunnioittaa kaikkien niiden yksityisyyttä, jotka ovat luovuttaneet meille henkilötietojaan, mukaan lukien verkkosivustoillamme kävijät, sovellustemme käyttäjät jne. Tässä tietosuojailmoituksessa (jäljempänä ”ilmoitus”) eritellään toimet, joihin olemme ryhtyneet täyttääksemme Sveitsin ja EU:n lakien sekä muiden sovellettavien, henkilötietojen keräämistä, säilyttämistä, käyttöä ja siirtoa (jäljempänä ”käsittely”) koskevien lakien tietosuojavaatimukset.

Henkilötiedoilla tarkoitamme  mitä tahansa tietoja, joiden perusteella joku henkilö voi tai voisi saada selville nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, laitteesi sarjanumeron, sosiaaliturvatunnuksesi tai muita sinut yksilöiviä tietoja. 

Tässä ilmoituksessa kuvataan tavat, joilla käsittelemme sinulta saamiamme henkilötietoja Sonova AG:n tai sen osakkuusyhtiöiden ja tytäryhtiöiden (”Sonova” tai ”me”) omistaman tai ylläpitämän sivuston tai sovelluksen kautta.     Tämä ilmoitus koskee vain henkilötietoja, joita Sonova kerää verkossa, kuten verkkosivustolla, sähköpostitse ja muiden verkkotyökalujen ja -sovellusten kautta. Ilmoitus ei koske verkon ulkopuolella kerättäviä tietoja. 

Huomaa, että Sonovan tässä yhteydessä antamat tiedot tai palvelut on suunnattu vain aikuisille eikä alle 16-vuotiaille lapsille. Emme tietoisesti kerää henkilötietoja verkossa keneltäkään alle 16-vuotiaalta. Jokainen, joka antaa henkilötietonsa tässä yhteydessä, vakuuttaa olevansa vähintään 16-vuotias. Jos saat tietää, että lapsesi on antanut henkilötietojaan meille ilman suostumustasi, voit ilmoittaa asiasta meille jäljempänä kohdassa ”Yhteystiedot” kuvatulla tavalla. Jos saamme tietää, että olemme keränneet henkilötietoja alle 16-vuotiailta lapsilta, ryhdymme pikaisesti poistamaan kyseiset tiedot ja poistamaan kyseisen lapsen profiilin.

Suostumus tietojen keräämiseen

Yleensä keräämme ja käsittelemme henkilötietojasi, jotta voimme tarjota sinulle pyytämiäsi palveluja, tuotteita ja tietoja, suorittaaksemme kanssasi solmimamme sopimuksen mukaisia toimia tai koska meillä on oikeutettu intressi laatia tiettyjä analyyseja tai tilastoja, esimerkiksi tuotteidemme ja palvelujemme sekä verkkosivustojemme ja sovellustemme kehittämiseksi sekä hallinnollisia tarkoituksia varten. 

Joissain tapauksissa tarvitsemme suostumuksesi henkilötietojesi keräämistä ja käyttämistä varten, erityisesti tuotteitamme ja palvelujamme koskevan markkinointimateriaalin tai uutiskirjeiden lähettämisen yhteydessä. Näissä tapauksissa pyydämme nimenomaista suostumustasi.

Tämän ilmoituksen päivitys

Voimme ajoittain päättää päivittää tämän ilmoituksen tarvittaessa. Tällöin julkaisemme tämän ilmoituksen päivitetyt versiot tällä sivulla. Tarkistettu ilmoitus koskee vain sen voimaantulopäivän jälkeen kerättyjä tietoja. Kehotamme sinua katsomaan tältä sivulta säännöllisesti uusimmat tietosuojakäytäntöjämme koskevat tiedot. Jos jatkat palveluidemme käyttöä ilmoitukseen tehtyjen muutosten jälkeen, hyväksyt kyseiset muutokset.

Mitä henkilötietoja keräämme sinusta?

Useimmat palvelumme eivät edellytä minkäänlaista rekisteröintiä, mikä tarkoittaa, että voit käydä sivustoillamme tai käyttää sovelluksiamme ilman, että ilmoitat meille mitään henkilötietojasi. Jotkin palvelut voivat kuitenkin edellyttää rekisteröintiä ja siten myös sitä, että ilmoitat meille henkilötietojasi. Keräämiemme henkilötietojen tyypit määräytyvät sen mukaan, minkälaisessa vuorovaikutuksessa olet Sonovan kanssa ja mitä palveluita käytät, mutta yleensä niihin saattavat sisältyä nimesi ja yhteystietosi sekä tietoja verkkosivuston tai sovelluksen käytöstäsi. Lisäksi voimme kerätä myös terveyteesi liittyviä tietoja, joita annat vastaamalla kysymyksiimme ja kyselyihimme. Saatamme saada henkilötietojasi myös seuraamalla esimerkiksi evästeiden avulla sitä, miten käytät palveluitamme (lisätietoja evästeiden käytöstä on jäljempänä).

Miten käytämme henkilötietojasi?

Voimme käyttää antamiasi henkilötietoja ainoastaan tämän ilmoituksen mukaisesti, jotta voimme tarjota sinulle palvelujamme ja jotta voimme vastata pyyntöihisi ja siinä määrin kuin sovellettavat lait muuten sallivat tai vaativat tai oikeudellisen tutkinnan tai rikostutkinnan tukemiseksi. Voimme saattaa kerättyjä tietoja nimettömiksi tai käyttää niiden yhteydessä salanimiä ja koota tietoja tilastollisiin tarkoituksiin, jotta voimme parantaa tuotteitamme ja palveluitamme.  Jos et halua antaa meille näitä tietoja, älä käytä näitä ominaisuuksia verkkosivustoillamme tai sovelluksissamme.

Kenelle jaamme henkilötietojasi?

Sonova ei käy kauppaa henkilötiedoillasi.  Me jaamme tai muutoin luovutamme henkilötietojasi ainoastaan tytäryhtiöillemme, osakkuusyhtiöillemme tai muille luotettaville liikekumppaneille, jotka tarjoavat puolestamme palveluita, kuten teknistä tukea, verkkosivustojemme ja sovellustemme käyttökelpoisuuden arviointia, sekä markkinointitarkoituksiin (jos meillä on lupasi) tai muuntyyppisten palvelujen tarjoamiseen. Lisäämme voimme jakaa henkilötietojasi evästeiden avulla mainosverkostoille, mikäli meillä on siihen lupasi. Käytössämme on sopimuksia näiden tahojen kanssa sen varmistamiseksi, että henkilötietoja käsitellään ohjeidemme mukaisesti sekä tämän ilmoituksen ja muiden asianmukaisten salassapito- ja turvallisuustoimenpiteiden mukaisesti.

Jaamme henkilötietojasi näille tahoille ja muille edellä mainituille kolmansille osapuolille, valtion viranomaiset mukaan lukien, vain siinä määrin kuin on tarpeen, jotta voimme toimittaa palveluja, joita olet pyytänyt tai joihin olet antanut luvan, ja jotta voimme suojata sinun, meidän tai muiden oikeuksia, omaisuutta tai turvallisuutta, sekä palvelujemme turvallisuuden ylläpitämiseksi tai jos meidän täytyy tehdä niin sovellettavien lakien, tuomioistuimen määräyksen tai muun viranomaismääräyksen takia tai jos tietojen luovuttaminen on muutoin tarpeen oikeudellisen tutkinnan tai rikostutkinnan tai oikeudenkäynnin tukemiseksi.

Huomaa, että edellä mainitut Sonovan osakkuusyhtiöt ja tytäryhtiöt sekä viranomaiset, asiakkaat ja toimittajat, joille saatamme paljastaa henkilötietojasi, voivat sijaita asuinmaasi ulkopuolella, mahdollisesti myös Yhdysvalloissa tai muissa maissa, joiden tietosuojalait saattavat poiketa asuinmaasi tietosuojalaeista. Tällaisissa tapauksissa varmistamme käyttämällä asianmukaisia oikeudellisia menettelyjä, kuten EU:n vakiosopimuslausekkeita, että käytössä on asianmukaisia turvatoimia henkilötietojesi suojaamiseksi.

Miten suojaamme henkilötietojasi?

Olemme ottaneet käyttöön erilaisia turvatoimia henkilötietojesi suojaamiseksi luvattomalta käytöltä ja luovuttamiselta. Ne noudattavat teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä, jotka yleensä alalla hyväksytään asianmukaisiksi turvallisuusnormeiksi, mukaan lukien käyttöoikeuksien valvonta, salasana, salaus, säännölliset turvallisuusarviot ja vastaavat toimet.

Miten kauan säilytämme henkilötietojasi?

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin on tarpeen tässä ilmoituksessa mainittujen tarkoitusten täyttämiseksi, ellei sovellettava laki edellytä tai salli pitempää tai lyhyempää säilytysaikaa.

Miten voit valvoa henkilötietojesi käyttöä tai poistaa henkilötietosi?

Sinulla on oikeus saada tietää ja tiedustella, mitä henkilötietoja meillä on sinusta. Voit myös pyytää, että me tai jokin kolmas osapuoli, jonka kanssa harjoitamme liiketoimintaa, korjaa hallussamme olevia, sinua koskevia henkilötietoja tai poistaa ne. Lisäksi sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tai pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista, ja voit ottaa yhteyden paikalliseen tietosuojaviranomaiseen ja tehdä valituksen henkilötietojesi käsittelystä.
Jos haluat tehdä tällaisen pyynnön, ota meihin yhteys jäljempänä kohdassa ”Yhteystiedot” kuvatulla tavalla. Kun olet todistanut henkilöllisyytesi tyydyttävällä tavalla, vastaamme kohtuullisessa ajassa.

Evästeet ja käytön seuranta

Käytämme evästeitä eli pieniä tekstitiedostoja, jotka sijoitetaan automaattisesti tietokoneesi kiintolevylle, kun käyt tietyillä verkkosivustoilla, sekä vastaavia teknisiä menetelmiä, joko suoraan tai kolmansien osapuolien kautta, kuten Google Analyticsin kaltaisten verkkoanalytiikkapalvelujen kautta.
Evästeiden avulla voimme tallentaa tietoja, kuten toimialueen nimen, Internet-palveluntarjoajan, käyttöjärjestelmän, käynnin päivämäärän ja kellonajan, sivut joilla vierailet tai tekemäsi haut.   Keräämme näitä tietoja esimerkiksi järjestelmänhallintaa varten ja raportoidaksemme koottuja tietoja osakkuusyhtiöille, liikekumppaneille ja/tai toimittajille, jotka tekevät verkkosivusto- ja sovellusanalyyseja ja verkkosivuston suorituskykyarviointeja puolestamme. 

Käytämme näitä tietoja, jotta voimme tallentaa tekemäsi valinnat ja asetukset ja parantaa verkkosivustojemme tai sovellustemme sisältöä ja jotta voit rekisteröityä verkkosivustoille ja sovelluksiin sekä kerätäksemme yhteistilastoja, jotta voimme arvioida sivuston toimintaa tai sitä, miten verkkosivustoillamme kävijät käyttävät sivustoa, sekä sisäisiä tarkoituksia varten ja markkinatutkimustarkoituksia varten. 

Sinulla on oikeus valita, hyväksytkö evästeet vai et, ja sinulla on oikeus kieltäytyä Google Analyticsin käytöstä. Voit estää evästeet muuttamalla selaimesi asetuksia niin, että verkkosivustosta ei voi sijoittaa evästeitä tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi. Huomaa kuitenkin, että jos päätät hylätä tietyt toiminnalliset evästeet, et ehkä voi käyttää kaikkia verkkosivuston ominaisuuksia. Lisätietoja käyttämiemme evästeiden tyypeistä on evästekäytännössämme.  Yleisiä tietoja evästeiden hallinnasta on All About Cookies -verkkosivustolla (http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/). Jos haluat lisätietoja Google Analyticsistä tai jos haluat kieltäytyä Google Analyticsin käytöstä, napsauta tätä linkkiä ja siirry osoitteeseen https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Vuorovaikutteiset toiminnot

Joillakin sivustoillamme ja joissain sovelluksissamme on vuorovaikutteisia toimintoja, kuten blogeja, keskustelupalstoja tai uutissyötteitä.  Jos tuotat sisältöä näihin ominaisuuksiin, huomaa, että muut voivat nähdä jakamasi sisällön ja ettei jakamasi sisältö ole yksityistä eikä luottamuksellista. 

Yhteystiedot

Jos sinulla on tähän ilmoitukseen liittyvää kysyttävää, kommentteja tai ongelmia tai haluat pyytää henkilötietojesi käyttöoikeutta tai haluat vedota yksityisyysoikeuksiasi, pyydämme sinua olemaan meihin yhteydessä käyttämällä alla olevia yhteystietoja. Voit myös kirjoittaa tietosuojavastaavallemme osoitteeseen privacy@sonova.com

Kiitos mielenkiinnostasi Sonovaa kohtaan! 

Sonova AG
Laubisrütistrasse 28
8712 Stäfa, Switzerland
Puhelin: +41 58 928 0101
Sähköposti:
privacy@sonova.com

Voimaantulopäivä: 1. huhtikuuta 2018